Å sette seg mål

Breitinden

For noen kan det være et stort mål å klare å gå 5 kilometer, for andre kan det være å klare ti push ups og for de mest ekstreme kan det være å bli verdensmester eller å bestige Mount Everest. For meg var det å bestige Breidtinden.

Breidtinden er Senjas høyeste fjell (1017 moh) og er beryktet for å ha en smal rygg mot toppen og kjent for å være både krevende og luftig. Selv om sommerfuglene danset halling i magen bestemte jeg meg for at jeg skulle klare det. Heldigvis fikk jeg med meg en turkompis som gjorde meg trygg på at vi gikk riktig vei pluss at det alltid er hyggelig med selskap.

Cecilie Breitinden 02

Ryggen vi måtte over var bratt, men ikke uoverkommelig. Det var bare å feste blikket fram og gå på videre. Jeg innrømmer likevel at det ikke er noe for de som har høydeskrekk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Følelsen man får når når man oppnår et av sine mål er helt ubeskrivelig. Denne gangen var det ekstra deilig siden jeg i så lang tid hadde hatt lyst å gå på Breidtinden. Når man i tillegg får med seg den fantastiske utsikten, så er det verdt absolutt alt slitet.

Hvis man vil oppnå noe må man tørre å sette seg mål. Jeg har alltid vært opptatt av mål og blir motivert av å ha noe å strekke meg etter. Jeg har hatt mange små delmål på veien noe som gjør at man hele tiden oppnår en følelse av mestring. I mange tilfeller er veien man går også en del av hovedmålet.

Forslag til mål:
Meld deg på et løp. Det finnes etterhvert mange løp rundt i landet og distansene varierer ofte fra 3 km til helmaraton (42km). Noen populære løp i Norge er:

Midnight Sun Maraton – Tromsø
Oslo Maraton – Oslo
Mørketidsløpet – Tromsø

Det er også mulig å kombinere et løp med en ferietur:
Mezza di Genova – Genova / Italia (halvmaraton)

For en komplett liste, gå inn på www.kondis.no

Dersom man har hatt en lang pause fra fysisk aktivitet, så kan det være en fin måte å komme i gang ved å gå turer. Det krever lite og gir en veldig god følelse. Det er ekstra fint hvis man har noen å gå med. På mange av mine vinterturer i mørketiden har jeg opplevd et helt fantastisk nordlys på himmelsen. Det er noe man bare opplever hvis man kommer seg ut.

Cecilie