Trening på ferie

For mange begynner ferien å nærme seg og det kan være en utfordring å opprettholde treningen når man er i feriemodus. Det blir ofte mye god mat og drikke og de faste rutinene forsvinner. Uansett om du skal på campingferie, chartertur, backpakkertur eller på norgesferie, så er det fullt mulig å gjennomføre noen treningsøkter. Det gjelder bare å gjøre noen enkle forberedelser først.

sommerbad

Undersøk feriemålet ditt

Bruk litt tid i forkant på å forberede deg på feriemålet ditt, slik at du vet litt om hvilke aktiviteter som finnes i området. Er det en fin strand, en park eller et friluftsområde der det kan være fint å løpe? Har hotellet du skal bo på treningsrom? 

lanzarote01

Club La Santa på Lanzarote i Spania – Det perfekte stedet for en aktiv ferie.

Copacabana – Rio de Janeiro

Dersom du reiser på charterferie pleier det å være mange aktivitetstilbud. Kanskje kan du prøve noe nytt og spennende, f.eks tennis, rafting, vindsurfing eller sandvolleyball? Såkalte aktive ferier har også blitt mer populære i det siste, så man kan ofte være med på organiserte fjellturer eller sykkelturer.

raftingsveits

Rafting i Sveits

Copacabana02

Sandvolleyball i Rio de Janeiro

Det beste er ofte gratis

Det er ingenting som er så deilig som å ta en løpetur langs stranda eller på en skogsvei tidlig om morgenen. Da unngår du den verste varmen og får en helt fantastisk start på dagen.

Strandpromenaden i Xylocastro – Hellas

Sett på vekkerklokka og legg klart treningstøyet slik at alt er klart. Unngå å drikke for mye alkohol kvelden før. Når klokka ringer står du opp med en gang (uten å slumre), hopper i skoene og kommer deg ut før du rekker å tenke. Du trenger ikke å spise noe før du løper for de fleste klarer helt fint en løpetur på 20-30 min uten frokost.

Ta gjerne med litt penger slik at du kan svinge innom en lokal kaffebar etter at du er ferdig med løpeøkta. Vann og svart kaffe gjør susen og har du ikke våknet før, så våkner du helt garantert etter en espresso. En forfriskende dusj etterfulgt av en god frokost er en perfekt start på feriedagen. Jeg garanterer også at frokosten smaker ekstra godt etter en morgenøkt.

Det kan være en super mulighet til å komme i gang med treningen når man er på ferie. Da har man fri, stresser ned og har mye mer tid enn i en hektisk hverdag.

Ikke glem å pakke med joggesko og treningsklær på ferien.

Mvh;
Cecilie