Yoga på topp

På flere og flere treningssentre dukker yoga opp på timeplanen, men det er ikke alltid like enkelt å gjøre avspenningsøvelser når vekter smeller i gulvet fra styrkesalen eller musikken dundrer ut av anlegget i naborommet. Yoga ute i naturen, gir en helt spesiell ro og god følelse.

yogakraknes01

Yoga på en fjelltopp. Øvelsen heter oppadgående hund og er en del av solhilsen.

Vestlig yoga

I moderne vestlig yoga handler det mest om fysisk og mental sunnhet og ikke så mye om religion. Man forener kropp og sinn gjennom pusteøvelser, bevegelser og noen mentale øvelser. Det finnes mange grener av yoga, men min personlige favoritt er Ashtanga Vinyasa yoga eller Power yoga som den også kalles på mange treningssentre. For nybegynnere kan man starte med å lære seg solhilsen, så kan man utvide med mer etterhvert.

Øvelsen “hunden” er også er en del av solhilsen.

Ferieyoga

Mange feriesteder tilbyr yogatimer på stranda noe jeg anbefaler å prøve hvis man vil roe ned og slappe av. Morgenyoga på stranda med bølgebrus i bakgrunnen er veldig avslappende. Man blir ikke spesielt svett av yoga, så min anbefaling er å gjøre yoga i tillegg til annen type trening.

image

Treet – I denne posisjonen er fokus på holding og balanse viktig i tillegg til pust.

 

Solhilsen – Surya Namaskara

Dany Sá – Solhilsen

Man må trene mye for å få til riktig pusting i kombinsjon med de ulike øvelsene. Det kan derfor være lurt å være med på en yogatime på et treningssenter eller et yogasenter før man prøver seg på egenhånd. I dag finnes det heldigvis mange gode videoer på nettet slik at man kan gjøre yoga hjemme, men det kan være lurt å få en instruktør til å se på teknikken.

For flere yogatips og øvelser anbefaler jeg å gå inn på http://www.yogaliv.no

Lykke til med yogatreningen!
Cecilie 🙂