Oppskrift på frisk sommersalat

Noen ganger har man lyst på noe lett og sunt og da passer det perfekt med en god salat. Denne salaten er enkel å lage, mettende og er en liten smaksbombe.

salat_03

Ingredienser (6-8 stk)

1 rød paprika
1 agurk
1 rød løk
små røde og gule tomater
isbergsalat
ruccola
rød lollosalat
hjertesalat
bladpersille
pinjekjerner
salatmix (nøtteblanding)
400 g apetina fetaost (soltørkede tomater i olje)
400 g pasta (penne eller fusilli)
400 g salatkylling
1 lime
olivenolje
salt
pepper

 

ingredienser02

1. Kok opp pastaen i vann med salt og litt olje. Kokes «al dente» (ca 8-10 min). Avkjøl den deretter.

2. Stek pinjekjernene i tørr stekepanne til de er gyldne.

pasta og pinkje

3. Mariner kyllingbitene med saften av en lime. Krydre med salt og pepper.

4. Vask og skyll alle grønnsakene godt. Bruk en salatslynge slik at du får vekk alt overflødig vann, evt. gjør som italienerne – legg salaten i et rent kjøkkenhåndkle og rist i vei. Riv salatbladene med hendene i stedet for å bruke kniv. Bruk kun bladene på bladpersillen slik at du unngår de harde stilkene.

skyllesalat

5. Kutt opp paprika, løk og agurk i små biter. For å forhindre at salaten blir veldig vassen, kan du skrape ut noe av frøene som ligger midt i agurken. Da holder salaten seg frisk lenger.

agurk02

6. Bland alle ingrediensene i en stor salatbolle. Ha i hele småtomater.

7. Hell over litt ekstra olivenolje og smak til med salt og pepper.

Server med loff, ciabatta eller briks.

salat_01

Bon apetitt!