Effektiv trening i selveste Rio de Janeiro

I dag startet dagen med en skikkelig effektiv treningsøkt som bestod av yoga, styrketrening og tabata (kondisjonstrening). Jeg er så heldig å være i en av verdens vakreste byer, Rio de Janeiro og stedet vi bor på har en takterasse som er perfekt for morgentrening ved soloppgang. Treningsøkta tok ca 1 time og barn er absolutt ingen hindring for å gjøre styrkeøvelser, derimot er de perfekte å bruke som vekt når man ikke har vekter tilgjengelig.

IMG_2819

Startposisjon utfall

Hele familien er aktivisert i løpet av treningsøkta, enten som fotograf eller som levende vekt. De fleste barn synes det er kjempegøy å få være med foreldre på trening. Kanskje kan man også så noen små treningsspirer som gir barna et godt grunnlag for framtiden?

IMG_2820

Utfall venstre fot

IMG_2842

Dagens treningsprogram

Jeg startet med yoga der jeg gjorde noen enkle pusteøvelser og solhilsen. Deretter gjorde jeg styrkeøvelser og som avslutning, fire minutter tabata for å få opp pulsen. Fikk trent både balanse, styrke og kondisjon i en effektiv treningsøkt.

IMG_2826

Dips – vi bruker det vi har tilgjengelig…

Sit ups

 

IMG_2836

Motsatt sit ups – Startposisjon

Motsatt sit up – vipp opp rumpa og ned igjen. Tabataprogrammet mitt i dag…

Det er fem timers tidsforskjell fra Brasil til Norge, og fortsatt våkner vi klokka fire om morgenen her, men det sies at trening er noe av det beste man kan gjøre for å komme fortere inn i ny døgnrytme.

Det er lite som kan måle seg med følelsen man får etter å ha startet dagen med en morgenøkt i en av verdens vakreste byer.

Mvh,
Cecilie