Endelig sand mellom tærne

Det er en helt spesiell frihetsfølelse å kaste joggeskoene og løpe barbeint i fløyelsmyk sand. Jeg løper som oftest der sanden er dypest for da er treningseffekten best og det er samtidig veldig skånsomt for knærne. Noen ganger er det til og med nesten som om sanden synger.

20130728_093037

Løpetur på stranda med Anna-Luiza

De aller fleste strender i Rio de Janeiro har helt fin sand som er perfekt til å løpe barbeint.

20130728_093505

Ekte frihetsfølelse

Rio de Janeiro er en by med ca 6 millioner innbyggere, og brasilianerne bruker stranden og strandpromenaden flittig til mange ulike aktiviteter. De er veldig stolte av strendene sine og har et stort ønske om å holde de rene. Strendene er deres sosiale møteplass der de spiller fotball, volleyball, ping-pong, fotvolley, drikker chop og mye mye mer.

20130728_093033

Flamengostranda er en av Rio de Janeiros mange vakre strender.

20130728_093928

Mulighet for å trene chins mens man har fin utsikt mot Sukkertoppen.

Det er mange muligheter for de som ønsker å være aktive i Rio de Janeiro. Det er mulig å trene styrke på selve stranda, spille sandvolleyball, prøve “stand up paddle”, løpe, gå og sykle for å nevne noe. Folk i alle aldre og fasonger spiller fotball og stemningen og temperaturen er alltid høy.

20130728_101659

Aterro do Flamengo

Søndager og helligdager stenges store deler av veien ved stranda slik at fotgjengere og syklister kan ta den i bruk. Brasilianerne vet å benytte seg av denne muligheten og det pleier det å være full aktivitet fra morgen til kveld.

Mvh,
Cecilie