Et viktig løp for en god sak

Akkurat nå er jeg fantastisk glad for at jeg får muligheten til å delta i selveste New York Marathon om knapt en måned. Jeg begynner sakte men sikkert å komme ned på jordens overflate etter å ha svevd oppi skyene en stund. Å få oppleve selveste New York ved å løpe fra Staten Island, gjennom Brooklyn, Queens, Bronx før man passerer målstreken i Central Park på Manhattan er den beste sightseeing-opplevelsen jeg kan tenke meg. Det er så utrolig mye å være takknemlig for.

cecilieoslomaraton2013_630

Halvmaraton – Danske Bank Oslo Maraton 21.september 2013

Samtidig tenker jeg også på at det finnes mange der ute som kanskje har fått snudd livet på hodet. Kanskje har man gjort alt riktig hele livet; trent, spist sunn mat, men så får man likevel beskjed av en lege at man har fått kreft. Hvorfor? Det må føles så utrolig urettferdig.

Man har aldri noen garanti for at man ikke selv en gang rammes av kreft, heller ikke jeg. Det er derfor ekstra godt å få løpe New York Marathon og samtidig vite at min deltakelse er med på å støtte stiftelsen Aktiv mot Kreft med blant annet mer forskning og etablering av treningsrom (Pusterom) på kreftsykehusene.

grete01_630

Aktiv mot Kreft er en stiftelse som ble etablert av Grete Waitz (1953-2011) og Helle Aanesen i november 2007. Grete Waitz vant New York maraton ni ganger og var en av Norges største idrettsstjerner. Grete fikk kreftdiagnosen i 2005 til tross for at hun hadde gjort alt riktig både med mosjon og kosthold. Hun erfarte likevel at hennes gode fysiske form gjorde henne bedre rustet til å gå gjennom kreftbehandlingen og at hun raskere fikk tilbake livskvaliteten og humøret.

Hadde fysisk aktivitet eksistert i pilleform ville det vært den mest foreskrevede medisin i hele den vestlige verden.

– Grete Waitz

Grete erfarte hvor viktig trening og velvære var i kampen mot kreft og det gjorde at Aktiv mot Kreft ble stiftet.

Grete måtte dessverre gi tapt for kreften i 2011, men hennes minne lever videre.