Ikke kast overmodne bananer

image

Mange kaster bananene når de har fått brune prikker på seg, men det er da de er helt perfekte til å bruke i en smoothie eller til å lage bananmuffins.

image

Bananmuffins (ca 12 stk)

Ingredienser

50 gram smør
2 modne bananer
150 gram sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
250 gram hvetemel

Slik gjør du det:

Smelt og avkjøl smøret. Mos bananene med en stavmikser eller en gaffel. Ha i sukker, vaniljesukker og lett piskede egg. Sikt hvetemel og bakepulver og ha i røra. Bland forsiktig. Bruk to spiseskjeer og fyll muffinsformer 2/3. Stek muffinsene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 14-15 min.

NB: Dersom du har en ovn med sterk overvarme, må du kanskje redusere til 200 grader.

Bananmuffinsene pleier å være spesielt populære hos barn og de er i tillegg perfekte å fryse.

Vel bekomme!