Deilige søndagsvafler

Disse saftige vaflene er en frokostfavoritt når det er helg. De får en fin jevn brunfarge og smaker nydelig enten med friske bær, brunost eller maple syrup.

IMG_1084

IMG_1089

IMG_1088

IMG_1077

Oppskrift

60 gram smør
5 egg
2 dl sukker
3 dl mager kesam (evt vanlig kesam, rømme)
5 dl melk
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts malt kardemomme

Smelt smøret og avkjøl det litt

image

Visp sammen egg, sukker og melk. Ha i smøret

image

image

Ha i mager kesam og rør om. Det gjør ingenting om det klumper seg litt. Ha i salt, bakepulver, malt kardemomme og hvetemel. Jeg pleier å ha alt det tørre i en sil og sile det over for å unngå melklumper.

image

Stek vaflene i vaffeljern. I mitt jern trenger jeg ikke å bruke ekstra smør til steking.

image

IMG_1079

Server med ditt favorittpålegg.

image

Vel bekomme!
Cecilie