Viktige motivatorer

Enkelte perioder av året, eller livet for den saks skyld, kan det være ekstra vanskelig å motivere seg til trening. Tiden fram mot jul er typisk en slik tid da det er mye som skal gjøres og ordnes. Dagene føles også ekstremt korte når vi er inne i mørketiden.

Det er fort gjort å kjøre seg fast i et spor, og da er det ekstra viktig å ha noen gode motivatorer rundt seg som kan tenne gnisten igjen. Jeg er så heldig som har mange rundt meg som motiverer meg. Gjengen i løpegruppa får meg ut selv om det både snør og blåser. Ei tekstmelding fra ei god venninne som vil ut å gå tur eller trene styrke. Den ivrige volleyballgjengen som inviterer til trening både sommer og vinter.

Hvis man ikke har noen rundt seg, så kan man finne seg noen motivatorer på nettet. To av mine store motivatorer på internett er Rachel Brathen og Steve Boedt.

Rachel Braathen er kjent som yoga_girl på Instagram der hun har over 450.000 følgere. Hun tar mange fine bilder, spesielt mange der hun står på hender. Det viktigste er likevel alle de fine tekstene hun legger ut under bildene. En fin tekst kan være med på å snu en dårlig start på dagen til noe positivt.

Rachel har i tillegg mange fine videoer som gjør at man får lyst til å få bedre kroppskontroll. Kroppen vår er et fantastisk verktøy som vi må bruke mer.

Steve Boedt er en gruppetreningsinstruktør i verdensklasse som reiser jorda rundt for å ha kurs i blant annet Zumba®. Steve har en helt unik karisma, tilstedeværelse og stråler når han han har timer. Jeg var så heldig å få være med på hans time og det var en fest fra begynnelse til slutt.

Steve fortalte en historie som jeg aldri kommer til å glemme. Han fortalte om en gang han skulle være instruktør på et stor event med flere hundre deltakere. Han var kjempegira og stolt over å få muligheten til å være med på den store happeningen og kom ut på scenen full av energi. Det var til og med en egen DJ som spilte og stemningen stod i taket. Likevel var det en person i salen som han la merke til. Det var ei dame bakerst i salen som tydelig var misfornøyd. Hun fulgte ikke med på instruksjonene og tok drikkepauser i tide og utide. Da Steve ropte ut “Har dere det bra?”, så holdt hun tommelen ned og ristet på hodet.

Steve ble mer og mer irritert i løpet av timen og klarte ikke å slutte å legge merke til dama. Han gikk fra å være full av energi til å bli irritert og miste gnisten. 99 % av deltakerne på timen var strålende fornøyde og smilte fra øre til øre. Likevel var det den ene negative prosenten som han la merke til.

Etter timen bestemte Steve seg for å gå bort til dama for å sette henne på plass. Han spurte henne rett ut hvorfor hun i det hele tatt gadd å komme på timen når hun så tydelig ikke likte den. Svaret han fikk var han ikke helt forberedt på. Dama svarte at Steve var hennes store forbilde og at hun hadde gledet seg i lang tid til endelig å få være med på timen hans. For en stund siden hadde hun skadet kneet, men hun ville likevel prøve å delta på timen. Hun merket dessverre fort at hun ikke klarte å gjennomføre og ble veldig lei seg. Da Steve spurte om hun hadde det bra, så viste hun tommelen ned på grunn av det vonde kneet.

Alt det negative var det Steve som hadde konstruert i sitt eget hode. Hele den fantastiske opplevelsen som han hadde gledet seg til ble ødelagt av at han tolket signalene fra dama feil. En viktig lærepenge å ta med seg neste gang vi møter noen som gjør noe som vi tolker negativt. Kanskje er det fordi de har helt andre ting å hanskes med privat?

Etter den dagen tenker Steve alltid at dersom noen går midt i timen hans, så har de sikkert verdens verste diare.

Steve Boedt har satt spor og for de som ønsker å følge Steve på Instagram, så finner dere han her.