Har du fylt opp din helsekonto?

I dagens samfunn har svært mange av oss stillesittende jobber og da er det ekstra viktig å bevege seg på fritiden. På jobb har vi et system der vi registrerer treningøktene våre i en treningsdagbok. Å ha en treningsdagbok er motiverende og gjør at man strekker seg litt ekstra for å fylle opp helsekontoen sin hver måned. Registreringen tar bare et par minutter og målet er å nå tusen treningspoeng hver måned.

helsekonto04

Det er nesten ingen grenser for hva man kan registrere i treningsdagboka så lenge det er snakk om fysisk aktivitet. Julevask, trampolinehopping og snømåking er alle aktiviteter som kan registreres. For de som bor i Nord-Norge, så har det ligget tilrette for mye kroppsarbeid den siste tiden. Det ser ut som om det samme kommer til å gjelde lenger sør i landet.

helsekonto05

For omtrent ett år siden ble alle ansatte i Danske Bank utfordret til å lære seg koreografien til en dans som ble kalt “Danske Bank Move”. Denne dansen skulle filmes og sendes inn. Alle kontorene konkurrerte mot hverandre og vinnere skulle tilslutt kåres i ulike kategorier.

Selv om bankansatte kanskje ikke er kjent for å være de mest spenstige, så var det et utrolig stort engasjement og mange morsomme videoer som ble laget. Fysisk aktivitet ble gjort til noe gøy og samlende for bedriften.

En av vinnervideoene som ble kåret var videoen til Danske Bank i Tromsø.

En ekstra bonus er at treningspoengene som registreres omgjøres til støtte til Aktiv mot Kreft. Alle arbeidsgivere burde motivere og oppmuntre sine ansatte til mer fysisk aktivitet.

Dette er herved en utfordring til alle bedriftsledere rundt omkring. Motiver de ansatte til mer fysisk aktivitet.

God trening!

Cecilie