Eksotisk omelett med kantarell

omelett08

På mange av mine toppturer i høst plukket jeg mye kantarell. Soppen tørket jeg og hadde på glass. Deretter ble den oppbevart mørkt i et skap. Nå er det perfekt å ta fram soppen og bruke den i noen deilige retter. Når man tar fram kantarellen igjen kjenner man både skogslukt og alle minnene fra flotte turer kommer tilbake.

Her er en rett som er litt annerledes, men utrolig sunn og god.

Oppskrift

2 fedd hvitløk
1 løk
ca 2 dl tørket sopp (kantarell, steinsopp, sjampinjong)
2 egg og 2 eggehviter
3-4 brokkolikvaster
ca 1 ss finhakket fersk ingefær (evt 1 ts ingefærpulver)
salt
pepper

omelett07

Fremgangsmåte

1. Legg den tørkede soppen i ei skål og ha i vann slik at det dekker soppen. Ha i 1 ss olivenolje i vannet. La soppen ligge i vannet i ca 5-10 minutter.

omelett06

2. Finhakk hvitløk, løk og ingefær

3. Klem ut væsken av soppen og finhakk den (væsken kan du ta vare på og bruke til kraft).

omelett03

4. Stek hvitløken på svak varme slik at den gode aromaen kommer ut. Ha i soppen og litt av soppkraften og skru opp varmen slik at det freser godt i 1-2 minutter før løken has i.

5. Skru ned varmen til middels varme og ha i løk og ingefær.

6. Visp eggene sammen og ha i litt salt og pepper.

omelett02

7. Når alt i stekepanna har surret i noen minutter, helles eggene over i stekepanna.

8. Kutt opp brokkolibukettene i mindre biter og legg de på toppen.

9. Skru ned varmen til laveste temperatur og ha på lokk. La det ligge og godgjøre seg i ca 3-4 minutter til eggene har stivnet og brokkolien er litt myk.

Vel bekomme!

Cecilie