Den gyldne middelvei

Min filosofi er at man kan spise det meste så lenge man ikke overdriver. Jeg er selv utrolig glad i mat og har alltid spist mye. I tiden da jeg trente 2-3 ganger om dagen, så hadde jeg faktisk problemer med å få i meg nok mat. Det var egentlig ganske rart, men fantastisk deilig å ikke behøve å tenke på vekta. I denne perioden hadde jeg en kostholdsplan og spiste mye sunn og god mat, men også søtsaker innimellom.

gstaadbeachvolley

I Brasil, som jeg bodde da, er det ganske enkelt å spise sunt. På nesten hvert gatehjørne finner man restauranter der man betaler for vekten av maten man spiser. Her bugner det av grønnsaker, salater, fisk, kjøtt, pasta, ris og mange ferdige middagsretter. Det er bare å plukke i vei. Det var veldig enkelt, billig og ikke minst praktisk.

IMG_2877

Overgangen fra å trene flere ganger om dagen til å begynne i stillesittende jobb var mildt sagt stor. Selv om jeg trente 2-3 ganger i uka, så var jeg vant til å spise mye, så jeg la på meg 6-7 kg i løpet av noen måneder. Det var ikke gøy. Jeg bestemte meg for å legge om spisevanene mine og begrense matinntaket. Det var enklere sagt enn gjort, så da måtte jeg begynne å lete etter alternative matkilder som ikke inneholder så mye kalorier. Det ble etter hvert mye grønnsaker.

Jeg er veldig glad i søtsaker og for min del må det være rom for å kunne spise sjokolade, kaker og andre godsaker så lenge det ikke blir for mye. Når det er lite sol ute, så merker jeg at søtsuget blir ekstra stort, så da gjelder det å finne litt sunnere måter å spise det på.

Jeg vil gjerne dele en veldig god oppskrift på Cupcakes med dere som jeg nettopp har prøvd. Det er faktisk en lavkarbo-oppskrift som er både glutenfri og sukkerfri. Jeg er personlig ikke spesielt opptatt av lavkarbo, men denne oppskriften var veldig god.

muffinsmedglasur

Sjokolade Cupcakes
Ca 20 stk

1 bakemiks sjokoladekake
3 egg
150 dl mager kesam
200 dl kokosmelk
1,5 dl vann
Ca 1,5 dl Mandler og kakaonibs

Som glasur brukte jeg sukkerfritt sjokoladepålegg med hasselnøtt som jeg smurte over med en kniv etter at kakene hadde fått avkjølt seg litt.

muffinsingredienser

Sett stekeovnen på 175 grader.

1. Visp egg, mager kesam, kokosmelk og vann
2. Grovhakk mandlene
3. Ha i bakemiks, mandlene og kakaonibs
4. Hell i muffinsformer (bruk gjerne silikonformer, da slipper den formen lettere)

Stekes i ca 25-30 minutter. Bruk en pinne som du stikker ned i kaken. Er det ikke deig på pinnen, er det klart.

muffinsiform

muffinsferdigmedglasur

Disse smakte helt nydelig og blir min nødhjelp når søtsuget melder seg neste gang!

De fleste ingrediensene fikk jeg kjøpt på den lokale helsekostbutikken. Et annet alternativ er å bestille på nettet fra en side som heter Iherb. Iherb er en utenlandsk side der du kan bestille det meste innenfor helsekost. Dersom du bruker koden VAY531 får du i tillegg 5 % rabatt på din første ordre. Bare husk å holde deg under 200 kr, så slipper du moms og toll.

Lykke til med baking!
Cecilie