Løpetrening i 15 minusgrader

I Norge er det ofte at graderstokken kryper langt ned på det blåe og da kan terskelen være ennå litt høyere for å komme seg ut, men det er faktisk mulig å løpe ute i kuldegrader. Det handler bare om å kle seg godt.

image

Sånn ser man ut etter en times løpetur i 15 minusgrader

Hvordan bør man kle seg når man løper ute?

Kle deg med flere tynne lag. Når det er så mye som -15 grader kan det være lurt å ha ull innerst og gjerne en tettsittende tynn jakke som lag nr to og en vindavstøtende tynn jakke ytterst. Det finnes vintertightser med for inni som er veldig gode, ellers kan man bruke f.eks en longs innerst og en annen treningsbukse over. Husk votter, hals, buff og lue.

På de kaldeste dagene er det lurt å bruke en spesialbuff som varmer opp lufta, for det kan bli ganske kaldt når man puster inn luft som er -15 grader over tid. Hvis man bruker en vanlig buff over munnen vil man oppleve at det danner seg is.

Prøv deg fram og se hva som fungerer for deg.

Ikke glem refleksvesten!

Klem
Cecilie

2 tanker om “Løpetrening i 15 minusgrader

 1. Jøran Dehlin Sivertsen

  Herlig og inspireranes blogg du har, Cecilie 🙂

  Bare et lite tips i forhold til det å ha buffen over munnen når man trene… Når man puste ut varm luft, så dannes det naturlig nok is på buffen framfor munnen. Når man da trekke inn luft igjen, så e den ekstra iskald, og det e ikkje optimalt for lungan. Så man bør være forsiktig med å ha buffen for lenge framfor munnen 😉 Det e nettopp derfor skuterkjørera bruke en sånn neopren”buff” (for at det ikkje dannes is).
  Så fikk æ sagt det!

  Dokker e sporty! Stå på 🙂

  1. cjosefsen Innleggsforfatter

   Tusen takk for hyggelig kommentar Jøran 🙂 Jeg merket at det ble is på buffen og det var ikke behagelig. Jeg snudde den rundt etterhvert som det ble is, men helt klart mye bedre med en buff som er spesiallaga for mange minusgrader. De to andre løp uten noe for munnen, men jeg merket at det ble veldig kaldt å trekke inn så kald luft for min del. Jeg skal redigere innlegget og legge til din kommentar 🙂

   Ønsker deg en super dag!

Det er stengt for kommentarer.