Supersunne vafler med chiafrø

I helga pleier vi alltid å ha vaffelfest i heimen og vafler er noe jeg aldri får nok av. Denne oppskriften MÅ du prøve for den er noe av det nærmeste man kommer himmelen matveien. I tillegg er den sukkerfri, uten vanlig melk, smør og full av omega 3. Visste du at chiafrø har mer omega 3 enn laks? Chia er naturens egen supermat og var blant annet hovednæringskilden til Mayaindianerne i Sør-Amerika.

image

Hvilket hjerte er ditt favoritthjerte?

Det var utrolig vanskelig å velge hva som var best.

Ingredienser

1 moden banan
2 egg
1 dl rismelk
9 gram chiafrø
2 dl fullkornsmel
1 ts bakepulver
1 ts vanilje
1 ts kanel

image

Fremgangsmåte

Legg chiafrø i ca 1/2 dl vann og la svelle i ca 15 minutter. Mos banan og visp inn eggene. Hell i rismelk og chiafrø. Ha i alt det tørre.

image

image

image

image

Server med masse deilige friske bær, peanøttsmør, syltetøy, sukkerfritt sjokoladepålegg eller ost.

image

Mine vafler ble servert med et tynt lag sukkerfritt sjokoladepålegg, banan og jordbær i tynne skiver, friske bringebær, blåbær og et lite dryss med rå kakaobiter. Hjertene var med multesyltetøy og rabarbrasyltetøy fra Birøkteren på Rolvsøy 71 g nord, peanøttsmør og sukkerfritt sjokoladepålegg. Pyntet med masse friske bær og frukt, usaltede cashewnøtter, kokos og rå kakao.

Nærmere himmelen kommer man ikke. Lag spis og nyt!

Hvis du lager vaflene, så må du gjerne dele bildene på Instagram og tagge med #treningsinspirasjon_no

Ha en herlig dag!

Klem Cecilie