Hvordan kan du trene for å klare pullups?

I dag klarte jeg min aller første pullup. Har aldri klart dette før, så det var en stor dag. I stedet for å sette meg nyttårsforsetter, så setter jeg meg noen mål for året for å holde treningsmotivasjonen oppe. I år er ett av målene å klare 5 pullups i løpet av 2014. I dag var første delmål i boks.

image

Hva er pullups?

En pullup er når du løfter deg opp slik at hodet kommer over stanga. De lærde strides litt om hva som er pullup og hva som er chins. Noen mener at pullups er når du holder overtak med håndleddene vendt fra deg, mens chins er undertak med håndleddene vendt mot deg, mens andre kaller alt for chins eller pullups. For enkelhets skyld velger jeg å kalle alt pullups. Det er uansett en utrolig god måte å trene opp funksjonell styrke.

Teknikk for å klare pullups

For å klare pullup, så en effektiv måte å trene motsatt, dvs at man starter fra toppen og heiser seg sakte ned. Jeg startet med å løfte meg opp til toppen og holde i 10 sekunder. Dette gjorde jeg først fire ganger, deretter fem, så seks. Hvis du ikke har prøvd å trene på denne måten får, så kan jeg opplyse om at 10 sekunder føles som en evighet.

Da jeg bestemte meg for å trene på pullups, så hadde jeg ingen anelse om hvordan jeg skulle trene. Jeg fikk derfor god hjelp av Flávio da Silva, min bedre halvdel, for å sette opp et treningsprogram som hadde som mål å klare pullups. Selv om vi kan diskutere heftig på mange områder, så må jeg innrømme at han er flink på trening og vet hva han driver med.

Har du satt deg et mål for 2014?

Klem
Cecilie