Kanelsnurrer – perfekt turmat

Det er faktisk enklere enn du tror å lykkes med bakverk, det kreves bare litt forberedelse dagen før og litt tålmodighet mens du baker. Tiden mens deigen hever kan du legge inn en treningsøkt. Da kan du spise kanelsnurrene med ekstra god samvittighet.

Søndag pleier å være bakedag hos oss og da starter jeg med å elte deigen så snart vi har stått opp. Kvelden før har jeg satt ut smøret (slik at det blir mykt) og satt fram kjøkkenmaskinen og målt opp alle ingrediensene. Oppskriften er hentet fra Bakeriet i Lom med noen små egne justeringer.

IMG_1310

Oppskrift (ca 16 stk):

Dette trenger du til deigen:

1 kg hvetemel
1/2 l helmelk
150 g sukker
15 g salt
1 ts kardemomme
1 stort egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger

Dette trenger du til fyllet:

50 g mykt smør
75 g sukker
1 ss malt kanel

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene unntatt smør i en kjøkkenmaskin og elt deigen i minst 10 minutter på sakte fart . Deigen skal være smidig og slippe kantene. Tilsett smør i små terninger og elt i nye 10 minutter. Pass på at smøret er godt eltet inn i deigen. Legg deigen i en egen bolle til heving. Dekk med plastfolie og la den heve i 1 time.

Mens deigen hever passer det perfekt å ta hjemmestrekken. eller gjøre øvelser med slynge.

P1030713

Når deigen har hevet i ca en time er det klart til neste steg. Strø mel på bakebordet og kjevle ut deigen til et rektangel på ca 40 X 50 cm. Bruk gjerne en bakematte hvis du har det.

P1030717

Smør smøret utover deigen og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.

P1030724

Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over delen som er dobbel.

P1030730

Nå har du tre lag.

P1030733

Kjevle ut emnet slik at du får en leiv på ca 30 cm x 50-60 cm.

P1030737

Del leiven i 16 strimler på tvers. Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute.

P1030745

Sett på stekebrett med bakepapir og dekk med plastfolie. La heve i ca 1/2 – 1 time.

P1030752

Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek på på 175 grader varmluft (da kan du steke begge brettene samtidig) i ca 20 minutter.

P1030759

P1030771

P1030782

IMG_1312

Disse fantastiske luftige og smakfulle kanelsnurrene anbefaler jeg deg virkelig å prøve. De har blitt en slager hos oss og er helt perfekt å ha med på topptur, skogstur eller fryse ned og ha på lur. De tines opp i løpet av noen få minutter i stekeovnen på 50 grader varmluft og smaker nesten som nybakte.

Lykke til!