Oppskrift på sunne ispops


Is hører sommeren til og det er ingenting som er så godt som is som kan spises med god samvittighet hver dag i hele ferien. Denne isen er er en garantert vinner både hos store og små. I tillegg er den helt sukkerfri.

Velg din favorittfrukt eller dine favorittbær og lag en enkel, sunn og frisk ispinne som smelter på tunga.

Jordbæris

Oppskrift

2 stk godt modne bananer
1/2 liter jordbær (frosne eller ferske)*
2 dl vann

* Husk å legge til side noen jordbær som du kan bruke til pynt.

Framgangsmåte:

Bland alle ingrediensene i en blender til du har fått glatt masse. Hell over i isformer. La det være litt plass øverst da væsken utvider seg når den fryser. Skjær jordbærene i tynne skiver og legg en skive på innsiden langs kanten av isformen på hver av sidene. Legg isen i fryseren og la den ligge over natta.

P1050992

Du kan også bruke annen frukt eller andre bær. Kiwi er en av mine favoritter. Jordbær og bringebær pleier å være en sikker vinner blant de minste.

Processed with Moldiv

Det er kjempefint å ha barna med når du lager denne isen. De kan blende og prøvesmake. Husk bare å ha tilgjengelig mye mer frukt og bær enn det du skal bruke, for det blir alltid en god del svinn underveis 😉

Lykke til!

Cecilie