Fire geniale treningsapper


Det er mange ulike treningsapper å velge mellom, men det er en del apper som man laster ned og som aldri blir brukt. De beste appene er gjerne de som man bruker mest.

Det er fire apper som jeg bruker mye på mine treningsøkter. Under får du en beskrivelse av hvorfor de er mine favoritter og på hvilken måte jeg bruker dem.

spotifyrunning

1. Spotify: Dette er en app som mange sikkert forbinder kun med musikk, men den har faktisk en del spennende funksjoner. Inne i appen har du et valg som heter “Running” der du kan få sanger som er tilpasset ditt løpetempo. Genialt! Eneste ulempen er at du er avhengig av god mobildekning, noe som ikke alltid er tilfellet i terrenget eller på toppturer. Det kan derfor oppleves som noe hakkete. Løper du i områder med god mobildekning, er den kjempegod.

2. Tabata interval: Denne appen har jeg brukt mye. Det geniale er at du i løpet av kun 4 (!) minutter får opp pulsen og får gjennomført en effektiv treningsøkt på ekstremt kort tid. Mitt mål er å holde meg frisk og i akseptabel form, og da er faktisk 4 minutter tabata, etter min mening, en kjempefin treningsform med god effekt. Du velger 8 øvelser (pushups, knebøy, spensthopp etc…) og gjør hver øvelse i 20 sekunder med 10 sekunders pause mellom. Appen passer på tiden mens du trener.

tabataapp

3. Endomondo: Hvis du vil følge med på hvor langt du har løpt, varighet, tempo og antall høydemeter, er Endomondo en veldig god app. Appen bruker GPS som gjør det mulig se på kartet nøyaktig hvor du har løpt. Jeg bruker ofte appen når jeg løper på nye steder, eller for å sammenligne tider. Ulempen er at dersom du er på en lang tur, bruker appen mye strøm.

IMG_5829

 4. Yoga Studio: Når du bruker denne appen føles det nesten som å ha en egen yogainstruktør i stua.  Du velger program ut fra ditt nivå og hvor lang tid du ønsker å trene. Yoga er godt for både kropp og sjel. Etter en lang dag på jobb foran pcen, er det godt å tøye ut og ikke minst styrke kjernemuskulaturen. Yoga er en fin måte å forbedre bevegeligheten og roe ned hjernen etter mye tankevirksomhet. Yoga Studio har raskt blitt en av mine favoritt-apper. Appen fungerer best på nettbrett.

yoga_studio_screenshots_1

Håper du fikk noen nyttige tips som kan motivere deg til trening. Det er ikke så mye bevegelse som skal til før endorfinene gir effekt. Del gjerne dine beste treningsapper i kommentarfeltet under.

Klem Cecilie