Påskeferie og påskekos

image

Det fine med påsken er at man har god tid til å gjøre helt andre ting enn det man vanligvis gjør. Hverdagen kan være ganske hektisk og man føler ofte at man er inne i en spiral. Når man endelig har fri og roen senker seg, er det hyggelig å gjøre fine ting sammen med de man er glad i. Mars er en fantastisk vakker måned der man virkelig merker at dagene blir lengre. Man kjenner også at sola varmer godt i panna. Selv om ikke alle i familien er like glade i å gå på ski, er det deilig når vi først kommer oss ut. Kakao og sjokolade i sekken pleier alltid å hjelpe på humøret.

Processed with MOLDIV

Vi er så heldige å ha oppkjørte løyper like i nærheten av der vi bor. Å gå på ski er en veldig fin måte å være i aktivitet for store og små. Påska er også en fin anledning til å eksperimentere litt på kjøkkenet. Jeg er glad i å lage mat, spesielt når jeg har god tid. Til lunsj hadde vi blomkålslapper inspirert av Kristine Weber. Vi laget vår egen variant som var helt nydelig. Anbefales virkelig!

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Oppskrift blomkålslapper (fire personer)

Ingredienser:

4 egg
200 g blomkål
1 gul løk
2 hvitløksfedd
en neve fersk persille
1 ss sennep (vi brukte Dijon)
4 dl melk
120 g hvetemel
salt og pepper
chorizopølse

Fremgangsmåte:

Ha blomkål, hvitløk og løk i en blender. Pisk eggene i en egen bolle og bland sammen alle de andre ingrediensene (bortsett fra chorizopølsa). Stek lappene i en stekepanne med litt olje eller smør i. Skjær chorizopølsa i små biter og stek den sprø. Som tilbehør hadde vi en salat bestående av tomat og ruccola med en dressing av olivenolje, hvitvinseddik og en klype salt. En perfekt kombinasjon.

Til dessert fikk jeg servert havrekuler med sjokolade (også inspirert av Kristine Weber) laget av Hedda. Utrolig gøy når barna kan lage enkle retter helt alene.

Processed with MOLDIV

Oppskrift havrekuler

Ingredienser:

1 moden banan
80 g havregryn
20 g peanøttmel (eller peanøttsmør)
20 g sirup (vi brukte agavesirup, men man kan også bruke yacon eller honning)
1/2 ts kanel
en klype salt
25 gram mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Start med å mose bananen og ha deretter alle de andre ingrediensene (bortsett fra sjokoladen) i en bolle. Bland godt. Deretter setter du bollen i kjøleskapet i ca 15-20 minutter. Form kuler og sett kulene i fryseren. Mens du venter smelter du sjokoladen i vannbad eller i en mikro. Pass på at du ikke har for sterk varme, for da klumper sjokoladen seg. Ta kulene ut fra fryseren og dypp de i sjokoladen. Bruk gjerne en skje slik at du får sjokolade over hele havrebollen. Sett kulene i fryseren i ca 1 time og de er klare til å spises. Helt nydelige!

Processed with MOLDIV

Ønsker deg og dine en riktig god påske!

Klem Cecilie