Hvordan bruke tørket sopp?

Mange som plukker sopp blir ivrige og plukker mye mer enn man klarer å spise. Løsningen blir ofte å tørke den, men så vet man ofte ikke helt hvordan man skal bruke den. Her kommer forhåpentligvis noen tips til deg om hvordan du best kan bruke soppen.

Vann ut soppen

Ta en håndfull sopp og legg den i en skål. Ha i vann slik at soppen akkurat dekkes. La den ligge i ca 20-30 min. Hell av vannet, klem ut overflødig vann fra soppen og bruk den som om den var fersk. Man kan ta vare på vannet og bruke i sauser eller som en buljong.

Noen synes utvannet tørket sopp er best i gryteretter eller sauser, men du kan også steke den.  Jeg pleier å steke den på høy varme i tørr panne med litt salt og pepper. Pass bare på at den ikke blir svidd.

Pizza med kantarell

Yummi!

P1070397

Omelett med kantarell

Kantarellomelett

Når soppen er tørket og vannet ut igjen, blir den litt seigere i konsistensen enn når den er fersk. Dette er helt normalt.

En annen måte du kan bruke soppen på er å knuse den i en morter og strø i sauser, gryteretter eller supper. Det gir en ekstra god smak i rettene.

IMG_8508

Mens man venter på at soppsesongen skal komme skikkelig i gang, er det perfekt å bruke de tørkede kantarellene man har lagret fra tidligere år.

Vel bekomme!

Cecilie

En tanke om “Hvordan bruke tørket sopp?

  1. Tilbaketråkk: Vegetarpizza med kantarell | Treningsinspirasjon

Det er stengt for kommentarer.