Sammenkoking av sopp

Soppen består i all hovedsak av vann og de aller fleste sopper bør varmebehandles før man spiser dem. Sammenkoking av sopp vil si at man legger soppen i en tørr stekepanne eller kasserolle på litt over middels varme og lar soppen koke slik at den avgir vann.

Selve prosessen:

Legg soppen i en tørr stekepanne. Temperaturen bør være litt over middels.

Etter en kort stund siver det vann ut av soppen.

IMG_8519

La soppen koke i væska som kommer ut helt til steikepanna er tørr igjen.

For veldig tørre sopper kan du tilsette litt vann for å få igang prosessen. Sammenkoking tar ca 10-15 min.

Sammenkoking gjør man før man behandler soppen videre. Når panna er tørr igjen kan du f.eks steke den videre med smør eller olje og tilsette det du måtte ønske av krydder, eller du kan fryse den ned. Steker du soppen direkte i panna,  er det lurt å skru varmen på fullt slik at soppen får en fin gylden farge. Bare pass på å røre rundt slik at den ikke brenner seg.

Lykke til!

Mvh,
Cecilie