Hvordan steker man sopp?

Mange lurer på hvordan man bør steke soppen for at den skal smake best mulig. Jeg har laget en liten steg for steg guide som viser hvordan jeg pleier å gjøre det:

IMG_8635 (600x800)

Først gjør du en sammenkoking av den ferske soppen. Dersom du ikke vet hva sammenkoking er, kan du lese om det i dette innlegget her.

IMG_8655 (800x600)

Etter at all væske er kokt ut av den ferske soppen (etter ca 10 min), pleier jeg å tilsette olivenolje og litt smør og frese soppen raskt på høy temperatur slik at den blir gylden.

IMG_8652 (800x600)

Deretter tilsetter jeg hakket løk og hvitløk. NB: viktig at du skrur ned varmen slik at ikke løken blir brent. Løken skal kun bli blank.

IMG_8658 (800x600)

Etter noen minutter er soppen klar. Krydre med salt og pepper.

IMG_8673 (800x600)

Nystekt sopp på brødskive er nydelig!

IMG_8674 (800x600)

Bon appetit!

Mvh,
Cecilie